Minun tarina

Tervetuloa sivuilleni ja kiitos kun olet täällä. Olen jakanut tarinani miten oppimalla sanomaan EI pääset kiltin ihmisen syndroomasta ja ryhdyt elämään unelmaelämääsi. Tänä päivänä olen kirjailija, motivaatiopuhuja, työhyvinvoinnin valmentaja, sisällöntuottaja, graafikko, yrittäjä ja valmentaja (personal trainer ja life coach).

Minun missio on kertoa sinulle miten löydät sisäisen intohimosi, nujerrat esteet ja toteutat asioita, joista unelmoit.

Minun kokemuksia aiheesta:

Kerran myöhästyin koulun luokkaretkeltä ja olin ihan varma, että maailma oli loppunut. Pelko, ahdistuminen ja kauhuskenaariot ovat minulle luontainen tapa suhtautua asioihin. Olen koko ikäni ollut krooninen jännittäjä, ujo, miellyttäjä, pelokas kunnes tein läpimurron ja nyt kerron muillekin läpimurron menetelmistä ja tutkituista työkaluista, joiden avulla muutat tilanteen kohti parempaa. 

Asun lapsuudessani Ruotsissa ja muutin Suomeen, en tuntenut oikein kuuluvani mihinkään ja taistelin erilaisena lapsena tieni läpi kohti haaveitani. Lapsena hakeuduin tilanteisiin, joissa kohtasin pelottavia asioita. Aloitin rohkeasti uusia harrastuksia, ilmoittauduin tapahtumiin töihin. Pelotti, nolotti ja hävetti. Silti pyrin juuri niihin tilanteisiin. Jännitys on yhtäaikaa kauheinta mitä tiedän, samalla kun pyrin jatkuvasti kohti jännittäviä tilanteita. 

Rajojeni yli kuljettiin pitkään. Koin, että juuri minulle tapahtuu aina asioita, joiden vuoksi uuvun. Minua kiusattiin koulussa. Aikuisena ajauduin ihmissuhteeseen, jossa minulla ei ollut oikeutta tehdä kuin halusin. Pomoni vaativat liikoja, en pystynyt asettamaan rajoja ja ottamaan työtäni haltuun. Kohtasin lapsettomuuden ja elämänarvoni muuttivat suuntaa. Uuvuin yhä uudestaan ja uudestaan, koska en osannut pitää puoliani. Kunnes opin menetelmät, joilla läpimurto saavutetaan.

hyvinvointivalmenta-ja-kokonaisvaltainen-hyvinvointi.jpg

Valmentajana minun vahvuudet ovat ymmärrys ihmisestä. Humanistina ja viestinnän alan ammattilaisena osaan ottaa huomioon viestinnän ja lisäksi olen personal trainer ja life coach. Valmistuin yliopistosta 3,5 vuodessa. Kouluttauduin myös graafikoksi. Yrittäjyys on minulle valinta, jossa voin intohimoisesti tehdä asioita aamusta iltaan palaamatta loppuun ja käydä leijasurffaamassa kun haluan. Opiskelin personal traineriksi ja life coachiksi, koska ymmärsin kaiken alkavan siitä, että ihminen voi hyvin. Nykyisin haluan auttaa muitakin löytämään sisäisen voimansa ja valmennan ihmisiä voimaan paremmin.

Lopulta ymmärsin, että kaikesta pääsee irti asettamalla rajat ja sanomalla EI. Menettämisen pelko esti aiemmin sen, joka toi mukanaan vapauden elää juuri omanlaista elämää. Kirjoitin kirjan Opi sanomaan EI, aseta rajat ja voi hyvin! (kust. Fitra, ilm. 01/2018) ja aloin valmentamaan muitakin voimaan hyvin tässä elämässä. 

Maailma on täynnä oppaita, neuvoja ja vinkkejä siitä, miten hallitset elämääsi paremmin. Tutkimalla historiaa huomaat, että niin on ollut kautta aikojen. Siitä huolimatta olemme entistä ahdistuneempia elämäämme ja itseemme, vaikka tietämys on lisääntynyt. Erilaiset elämäntaidon, elämänmuutoksen ja mielen valmentajat toistavat samoja oppeja kuin 1800-luvun esikuvat ja sitä aiemmatkin kertoivat ”hyvän elämän” ja menestymisen salaisuuksista. Voit osallistua verkkokurssille tai valmennukselle huippugurujen ohjauksessa netissä.

Voit lukea kirjoja ja katsoa ilmaisia videoita YouTubesta. Mikään ei silti muuta elämääsi ennen kuin opit itse sanomaan EI.

 

Minun tarkoitus on jakaa valoa ja iloa sinulle, jotta sinä menestyt! 

Heidi-hires-1.jpg

Koulutukseni

Filosofian maisteri, Kansainvälinen yritysviestintä – Oulun yliopisto 2000-2004.
Graafikko, medianomi –Kuopion Muotoiluakatemia. 2007-2010
Työhyvinvoinnin valmentaja – Rastor, 2017
LCA Life Coach  Life Coach Academy, 2016-2017
Toiminnallisen kehonpainoharjoittelun Personal Trainer  Spartan, 2017
Yrittäjän ammattitutkinto  Markkinointi-instituutti 2013-2015


Lisäksi opintoja markkinoinnissa, psykologiassa ja johtamisessa. Olen myös opiskellut verkkovalmennuksia yrittäjyydestä, itsensä kehittämisestä, stressistä ja meditaatiosta.

Artikkelit ja puheenvuorot mm:

Jokihelmen opisto. OMA JAKSAMINEN JA HYVINVOINTI -VALMENNUS OULAINEN. 5.2.2019

Suun Terveys - Oral Health 2018 24.11.2018, Messukeskus Helsinki: Sanomalla EI voit estää uupumisen

Hyvinvointisummit 30.10.-4.11.2018: Opi sanomaan EI: http://hyvinvointisummit.fi

SuomiAreena Goes Akateeminen 31.10.2018. Helsinki.

Jokihelmen opisto. AJANKÄYTTÖ JA OMA HYVINVOINTI. 4.10.2018. Haapavesi


Trendi-lehti: Miksi kympin tyttöjä ei enää arvosteta? (6/2018)

Yle: Lapsettomuuden, narsistisen suhteen ja töissä loppuunpalamisen kokenut Heidi Alamikkelä, 36, uupui monta kertaa – ei osannut sanoa ei https://yle.fi/uutiset/3-10212565

Helsingin sanomat: Välitä ainoastaan asioista, joihin voit vaikuttaa ja unohda muiden odotukset: näin toimii maailmalla supersuosioon noussut ”ihmisten konmaritus” https://www.hs.fi/elama/art-2000005668235.html

Helsingin sanomat: Kaikkeen suostuva ihminen vaarantaa terveytensä – Näillä asiantuntijan ohjeilla sanot ei oikealla hetkellä ja pidät elämäsi hallinnassa https://www.hs.fi/elama/art-2000005525775.html

Kaleva: "Ei" on vaikea sana – entinen kiltti tyttö kirjoitti oppaan, joka auttaa asettamaan rajat
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/ei-on-vaikea-sana-entinen-kiltti-tytto-kirjoitti-oppaan-joka-auttaa-asettamaan-rajat/781487/

Cosmopolitan: "Opettele sanomaan ei" ja 8 muuta askelta kohti unelmiasi https://www.cosmopolitan.fi/artikkeli/opettele-sanomaan-ei-ja-8-muuta-askelta-kohti-unelmiasi-6.69.90838.a77889837c

Sielunpeili -lehti 03/2018

Eeva-lehti 02/2018

Kotivinkki 03/2018

Heidi LinkedIn:ssä.

Toimin yrittäjänä Valokki Design Oy:ssä: www.valokkidesign.fi