Uravalmennus auttaa sinut kohti unelma-ammattiasi

 

Syksy ja uudet tuulet puhaltavat, joten on myös luonnollista ottaa uravalmennus käsittelyyn tässä blogi-kirjoituksessa. Aloitatko sinä uudessa työ- tai opiskelupaikassa tänä vuonna tai haluaisitko aloittaa? Oletko tyytyväinen tilanteeseesi: elämäntilanteesi, kouluusi ja työhösi? Mitä muuttaisit, jos voisit?

Kesän loppuminen tuo mieleen koulun aloituksen, uudet vaatteet, uuden repun ja pyyhekumin tuoksun, kun sen avaa paketistaan. Uudet kuviot eivät ole pelkästään nuorison etuoikeus, vaan edelleen useat meistä aikuisistakin aloittavat syksyisin kursseja, pohtivat omaa uraansa ja harkitsevat uusia mahdollisuuksia.

Unelmoitko uudesta työtä tai opiskelupaikasta? Uravalmennuksella saavutat unelmasi ja etenet urallasi.

Unelmoitko uudesta työtä tai opiskelupaikasta? Uravalmennuksella saavutat unelmasi ja etenet urallasi.

Tim Ferris mainitsee kirjassaan 4 tunnin työviikko kysymyksen, johon palaan itsekin aina yhä vain uudestaan ja uudestaan. Jos sinulla olisi käytössä kaksi työtuntia viikossa, mitä tekisit? Mitä tekisit työksesi, jos voisit valita mitä vain, eikä sinun tarvitsisi miettiä rahaa tai muita esteitä? Onko unelmasi realistinen ja miten sen voit saavuttaa? 

Kuten mille tahansa tavoitteelle, omalle unelmalle on asetettava selkeä päämärä, jota kohti pyritään järjestelmällisesti. Unelman ei tarvitse olla heti saavutettavissa, sillä suunnitelmalle voidaan asettaa välietappeja, jotka vievät hiljalleen kohti päämäärää. Paljon puhutaan myös mielen voimasta ja siitä kuinka ajattelemalla: ”minulla on jo tämä asia”, voit saavuttaa ja saada asioita, joita toivot.

Päämäärän määrittelyn lisäksi on myös tärkeää tehdä urasuunnitelma sekä hakeutua koulutuksiin ja valmennuksiin, jotta kehitystä tapahtuu. Yksi vaihtoehtoehto on tutustua erilaisiin uravalmennus palveluihin, joiden tarkoituksena on auttaa osallistujia määrittelemään unelmansa ja saavuttamaan tavoitteensa. Aivan kuten personal trainer auttaa asiakkaitaan kehittymään fyysisesti, voi uravalmentaja auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi uravalmennuksen avulla. Yhdessä uravalmentajan kanssa voitte asettaa tavoitteet ja realistiset aikataulut urasuunnitelmallesi.

Urasuunnitelma auttaa sinua näkemään edessäsi olevan päämäärän kirkkaammin ja selkeämmin.

Urasuunnitelma auttaa sinua näkemään edessäsi olevan päämäärän kirkkaammin ja selkeämmin.

Uravalmennus osana omien unelmien saavuttamista

Uravalmennuksen tavoitteena on löytää omat intohimon kohteet ja tavoitteet omalle uralle. Sillä vain tiedostamalla omat toiveet ja unelmat, voidaan löytää keinot niiden saavuttamiseksi. Tämän vuoksi uravalmennukseen kannattaa valmistautua etukäteen ja pohtia myös itse, mitä kohti haluaa elämässään pyrkiä. Jos vastauksien löytäminen tuntuu haastavalta, uravalmentaja tukee ja auttaa sinua niiden läpi käymisessä. Uravalmentaja voi myös kyseenalaistaa ja haastaa sinun uskomuksia ja pelkojasi, jotka saattavat jopa estää sinua näkemästä mitä mahdollisuuksia sinulle on tarjolla. Uravalmennus auttaa sinua tavoitteen selkeyttämisessä ja uravaihtoehtojen kartoittamisessa.

Pohdi esimerkiksi seuraavien kysymysten avulla mihin suuntaan voit lähteä, jos unelma ei ole ihan selkeästi vielä mielessäsi:

  • Millaisia mielenkiinnon kohteita ja kykyjä minulla on?

  • Miten tunnistan vahvuuteni ja kehityskohteeni?

  • Mistä innostut ja missä olet hyvä?

  • Mitä maailma tarvitsee? Millaisesta työstä ollaan valmiita maksamaan? 

  • Millaisia lahjoja sinulla on, jotka auttavat sinua eteenpäin? (Lahja on jokin sinussa oleva ominaisuus, jossa olet luontaisesti ”lahjakas,” kuten luovuus, musikaalisuus, kuuntelemisen taito)

  • Millaisia taitoja sinulla on, jotka auttavat sinua eteenpäin? (Taito on jotain mitä osaat tehdä, kuten autolla ajaminen, tai kielien puhuminen)

  • Millaista tietoa sinulla on, joka auttaa sinua eteenpäin? (Tieto on jotain päässäsi olevaa opittua, kuten kirjanpito tai ympäristöoppi) 

  • Millaista kokemusta sinulla on, joka auttaa sinua eteenpäin? (Kokemus on jotain, mitä sinulle on kertynyt esim. harrastusten tai työn kautta, kuten asiakaspalvelu tai vanhustenhoito)

  • Millaisia verkostoja sinulla on, jotka auttavat sinua eteenpäin? (Verkostot on ihmissuhteita, joita sinulle on kertynyt vaikkapa työn tai harrastusten kautta, kuten hyvinvointialan ihmiset tai taidepiirit)

Perinteiset uravalmennukset ovat yleensä TE-palveluiden järjestämiä koulutuksia, jossa annetaan ohjausta sekä tukea ammatinvalintaan ja saatetaan tutustua erilaisiin työtehtäviin sekä koulutuksiin. Yksityinen uravalmennus voi auttaa asiakasta myös tämänhetkisessä työssä menestymiseen ja kehittymiseen. Yksityisen uravalmennuksen päämääränä ei ole löytää asiakkaalle ainoastaan uutta ammattia edellisen työn tilalle, vaan auttaa asiakasta askel askeleelta kehittymään siihen suuntaan, jota tavoiteltu unelma-ammatti vaatii.

Mitä uravalmennus sisältää:

- uskomukset urasta ja itsestäsi
- läpimurto, kohti unelmaduunia
- tavoitteiden asettaminen ja saavuttaminen
- ajanhallinta ja stressinhallinta
- kohti uutta uraa

Uravalmennus ja strategian laatiminen

Miten uravalmennus toteutetaan? Kerron tässä urasuunnittelman vaiheet, joita seuraamalla omat tavoitteet uralla selkiytyvät ja joiden kautta uravalmennuksen strateginen suunnitelma luodaan:

1. Unelma/ visio: mitä haluat? Mikä on unelmasi? Mieti tätä realistisesti ja toisaalta myös sen kautta, että toisinaan unelmalta vaikuttava tavoite ei aina ole oikeassa elämässä unelman kaltainen. Unelma kantaa kohti tavoitteita ja varsinkin kun sinulla on selkeästi mielessä mitä tavoittelet ja miksi. Unelma saa myös olla pilvenhattaran kaltainen unelma, joka vie eteenpäin ja motivoi sinua. Unelmoi rohkeasti yli pelkojen!

2. Tavoite eli päämäärä, mikä halutaan saavuttaa. Tässä kohtaa unelma puretaan osiin ja pohditaan mikä on se realiteetti, jota unelman saavuttaminen vaatii. Millaisia välietappeja sinulla täytyy olla, jotta pääset kohti tavoitettasi? Voi olla, että haaveilet uudesta työpaikasta mutta juuri nyt sinulle ei tarjoudu juuri sellaista työtä. Tässä kohtaa on hyvä muistaa, että uudet muutokset ja vaikka täysin erilainen työ kuin mitä olit kuvitellut voi lopulta viedä sinua kohti unelmaasi. Pidä siis mielesi avoimena. Pura myös unelmasi osiin: jos haaveilet kirjailijan urasta, mitä se sinulle tarkoittaa? Onko se kirjanmyyntiä ja kirjailijana menestymistä vai onko se puurtamista, istumista koneen äärellä, työn tekemistä, verkostojen luomista, myyntityötä.  

Pienet tavoitteet ja toimintasuunnitelmat lisäävät motivaatiota ja parantavat onnistumisen mahdollisuutta urasuunnitelman laatimisessa.

Pienet tavoitteet ja toimintasuunnitelmat lisäävät motivaatiota ja parantavat onnistumisen mahdollisuutta urasuunnitelman laatimisessa.

3. Keinot, tavoitteen saavuttamiseen: mitä minulla on jo ja mitä minun tulisi kehittää? 

Millaista osaamista sinulla on, josta on apua unelmasi saavuttamisessa? Mitä osaamista sinulta uupuu? Kirjaa nämä selkeästi ylös ja lähde pohtimaan miten voisit kehittää osaamistasi. Mistä saisit tarvitsemasi avun? Onko se jokin kurssi, verkkokurssi, opintokokonaisuus, uusi tutkinto, toisen henkilön antama valmennus? Mitä askeleita sinun tulee ottaa, jotta pääset unelmaasi? Mikä on ensimmäinen askel, jonka otat?  

4. Mieti erilaisia vaihtoehtoja urallasi ja kuvittele itsesi erilaisiin elämän tilanteisiin

Koska elämä ei koskaan ole täysin suoraviivaista ja unelmia kohti mennään usein mutkien kautta, muista pitää mielesi avoimena. Voi olla, että et heti saa unelmiesi työpaikkaa vaan otat askeleen sitä kohti. Pidä mielessäsi kohdan 1 unelma ja tavoittele sitä, mutta ole myös tyytyväinen siinä hetkessä jossa olet juuri nyt. Miltä sinusta tuntuu olla tässä kohdassa kun unelmasi ei ole vielä juuri tässä vaan olet menossa sitä kohti? Jos haaveilet esimerkiksi yrittäjyydestä mutta juuri nyt ei ole vielä sen aika, mitä askeleita voit ottaa kohti yrittäjyyttä? Voit esimerkiksi opiskella ja lukea taloutta, markkinointia, yrittäjyyttä ja verkostoitua toisten yrittäjien kanssa. 

Paras keino ennustaa tulevaisuutesi on suunnitella ja luoda se itse. Laadi siis urasuunnitelmellesi selkeä strategia ja usko itseesi.

Paras keino ennustaa tulevaisuutesi on suunnitella ja luoda se itse. Laadi siis urasuunnitelmellesi selkeä strategia ja usko itseesi.

5. Tee päätös ja toimintasuunnitelma (strategia) unelmallesi

Päätöksen tekeminen on usein tärkein askel kohti unelmaa. Kun päätät, että teet kaikkesi päästäksesi unelmaasi, se kyllä toteutuu. Unelmasi on usein lähempänä kuin uskotkaan ja tässä vaiheessa auttaa myös se, että ryhdyt elämään unelmaasi jo tänään. Jos vaikka haaveilet puhujan urasta, ryhdy pitämään puheita missä tahansa milloin tahansa. Mieti millaista on puhujan työn arki ja ryhdy tekemään toimenpiteitä sen eteen heti. Uuden uran tai tutkinnon saavuttaminen vaatii suunnitelman tekemisen. Mistä saat tarvitsemasi tietotaidon? Mistä saat apua ja keneltä voit kysyä lisää? Kuka voisi olla apunasi kohti unelmaasi? Millaisia kursseja on tarjolla ja mitkä niistä valitset? Tässä vaiheessa on tärkeää listata ylös ne asiat, joita aiot tehdä päästäksesi unelmaasi. 

6. Laadi aikataulu itsellesi

Tärkein vaihe – aikataulutus. Valmistuin itse yliopistosta alle neljässä vuodessa ja tärkein työkaluni sen saavuttamisessa oli kalenteri. Minulla oli yksi kalenteri, jossa oli koko opiskeluajan kaikki kurssit aikataulutettuna ja merkittynä. Yhdellä aukeamalla oli kurssin nimi, aikataulu ja opintoviikot, jotka siitä sai. Seuraavilla sivuilla kirjasin ylös mitä kurssin eteen pitää tehdä ja milloin. Sieltä siirsin kurssikokonaisuudet kalenteriin ja aikataulutin jokaisen tehtävän ja kurssin. Muista myös armollisuus – toisinaan elämä tarjoaa esteitä matkalle ja aikataulu voi joustaa sen mukana ja joskus yhden asian eteen on tehtävä enemmän töitä kuin toisen asian.  

7. Arvioi onnistumisiasi ja tee tarvittaessa muutoksia suunnitelmaan tietyin aikavälein esim. 2kk. välein

Palkitse itseäsi aina välistä siitä, että olet menossa kohti unelmaasi. Muista, että pienet välietapit ja saavutukset ovat juhlimisen arvoisia ja kiitä itseäsi siitä, että olet ottanut tärkeitä askeleita kohti unelmaasi. Arvioi miten olet onnistunut pitämään aikataulustasi kiinni ja mitä sinun tulee vielä tehdä. Voit päivittää aikataulua ja tee tarvittaessa muutoksia suunnitelmaasi. Voit myös ottaa mukaan toisen henkilön, jolle raportoit tekemistäsi, koska se usein auttaa tavoitteiden saavuttamisessa. 

Motivaatio on toiminnan voima ja valo, joka ohjaa ihmistä eteenpäin suorituksessa.

Motivaatio on toiminnan voima ja valo, joka ohjaa ihmistä eteenpäin suorituksessa.

Uravalmennus ja aikataulu urasuunnitelmalle

Aikataulun tekeminen on tärkeää, jotta saavutat unelmasi. Uravalmennuksen tarkoituksena on selvittää mihin mennessä olet oppinut tietyn taidon ja mitä taidon oppiminen käytännössä sinulta vaatii? Millaisia kursseja on tarjolla ja milloin? Kuinka usein sinun pitää harjoitella? Milloin sinulla on aikaa sen taidon kehittämiseen?

Aikatauluta välietapit ja asiat, joita aiot tehdä, jotta osaamisesi kehittyy. Kun pidät kiinni aikataulustasi ja suunnitelmastasi, saavutat unelmasi varmasti. Aikataulutus selkeyttää tekemistäsi ja helpottaa arkeasi. Ole myös joustava ja myötätuntoinen, jotta et aseta itsellesi liian vaativaa aikataulua ja sellaista, jota on mahdoton toteuttaa. Aikataulussa pitää olla jouston varaa ja sen tulee olla sellainen, joka on realistinen ja pystyt pitämään siitä kiinni. Kuinka paljon muutosta olet valmis toteuttamaan arjessasi, jotta sinne mahtuu mukaan uuden oppimista?

Mitä teet jos suunnitelma ei pysy aikataulussa? Selvitä itsellesi etukäteen vastoinkäymiset ja tee suunnitelma myös sen varalta, että aikataulusi pettää. Muista päivittää aikatauluasi myös sen mukaan miten etenet.

Uravalmennus pitää motivaation yllä

Yksin on haastavaa pitää motivaatiota yllä. Uravalmennuksen kautta saat itsellesi valmentajan, joka auttaa sinua kohti päämääräsi. 

Mistä on kyse kun puhutaan motivaatiosta? 

Motivaatioteorioita yhdistelemällä saadaan tekijäryhmät, jotka vaikuttavat työmotivaatioon. Porter ja Miles (1974) kokosivat joukon tekijöitä, jotka vaikuttavat työorganisaatiossa työmotivaatioon: työntekijän persoonallisuus, työn ominaisuudet, työympäristö. Elämänkaariteorioiden mukaan voidaan vielä joukkoon lisätä elämänvaihe. 

Motivaatiosta voidaan sanoa että se on toiminnan voima. Se suuntaa ja virittää suoritukseen, joka onnistuu ihmisen valmiuksista riippuen. Motivaatiotaso vaihtelee eri tilanteissa ja eri aikoina hyvin paljon ja sen vuoksi valmentajan apu on olennaista. Motivaatio on käyttäytymistä virittävien ja ohjaavien tekijöiden järjestelmä. Motivaatio on se psyykkinen tila, millä vireydellä, aktiivisuudella ja ahkeruudella yksilö tietyssä tilanteessa toimii saavuttaakseen tavoitteensa. Motivaatiosta riippuu, millä halulla ihminen käyttää omia resurssejaan työn suorittamiseksi. 

Motivaatio jaetaan tyypillisesti sisäisiin ja ulkoisiin tekijöihin. Tekeekö ihminen töitä palkan eteen (ulkoinen motivaatio) vai kokeeko hän työniloa (sisäinen motivaatio)? Odotettujen palkkioiden avulla voidaan erotella sisäinen ja ulkoinen motivaatio. Sisäisesti motivoituneen toiminnan tyydytys tulee itse tekemisestä, ei niinkään tekemisen seurauksista, kuten esimerkiksi ulkoisista palkkioista. Tyypillisiä sisäisesti motivoituneita toimia ovat leikkiminen, etsiminen, tutkiminen ja haasteellinen toiminta. Nämä ovat sisäisesti motivoitunutta toimintaa, koska ihmiset toimivat näin ilman vailla odotusta ulkoisesta palkkiosta. 

Kun työntekijä on tyytyväinen omaan työhönsä ja kokee tekemisen iloa työtä tehdessään, motivaatio on sisäisesti välittynyt. Sisäiset palkkiot liittyvät työn sisältöön, monipuolisuuteen, haastavuuteen ja mielekkyyteen. Sisäiset tekijät liittyvät läheisesti ihmisen itsensä toteuttamisen, kehittämisen ja pätemisen tarpeisiin. Silloin kun ihminen on sisäisesti motivoitunut, hänellä on halu oppia uutta, kehittyä tehtävässään ja tehdä merkittävää työtä. Ulkoiset motivaatiotekijät tulevat ihmisen ulkopuolelta, ja ne välittää joku toinen henkilö, organisaatio tai sen edustaja. Ulkoisia motivaatiotekijöitä ovat palkka, kannustus, palaute, ulko-puolinen tuki ja osallistumismahdollisuudet. Ulkoiset palkkiot ovat kestoltaan lyhytaikaisia ja tarvetta niiden saamiseksi esiintyy usein. 

Kun päämäärä tai ulkoinen palkkio on saavutettu, motivaatio yleensä sammuu joksikin aikaa. Joissakin tapauksissa kuitenkin ”nälkä kasvaa syödessä” ja päämäärän saavutus vain vahvistaa motivaatiota. 

Sisäisten ja ulkoisten palkkioiden erottaminen ei aina ole helppoa. Palkka normaalisti luokitellaan ulkoisiin palkkioihin, mutta jos se sidotaan suoritukseen, siitä tulee suorituksen mittari ja se palkitsee näin myös sisäisesti. 

Koska oman motivaation näkeminen on usein haastavaa, voi valmennus auttaa selkeyttämään ja ylläpitämään motivaatiota.  Sisäisen motivaation säilyttämisessä ja löytämisessä olennaisinta on tuntea omat vahvuutensa sekä mukavuusalueensa. Kun työntekijä löytää ammatillisen intohimonsa, häntä voidaan kutsua sisäisesti motivoituneeksi.

Uravalmennuksen kautta saat itsellesi valmentajan, joka auttaa sinua kohti päämääräsi.

Uravalmennuksen kautta saat itsellesi valmentajan, joka auttaa sinua kohti päämääräsi.