Innostusta liikkumiseen ja painokin tippui

Haaste

Jyrki huomasi, että vuosien myötä on kiloja kertynyt. Liikunta kyllä maistuisi, mutta kunto oli huonontunut ja ylipainoinen olotila haittaisi hyvää oloa. 

Ratkaisu

Kesälomaa ennen Jyrkin pomo vinkkasi, että olisi mahdollisuus saada PT, jotta olotila muuttuisi paremmaksi. Kesälomalle PT:n ottaminen ei tuntunut hyvältä ajatukselta: "kuka sitä nyt kesällä haluaa itseään piinata!" ajatteli Jyrki ja tilasi siten Heidin heti kesälomien jälkeen avuksi painonpudottamiseen. 

”Halusin PT:n, joka osaa vaatia sopivasti ukkoa liikkumaan ja syömään järkevämmin. Mutta liian ryppyotsaista touhu ei saisi olla”, kertoo Jyrki. "Olen todella tyytyväinen sinun riittävän vapaaseen mutta esim. salilla tiukkaan otteeseen esim. liikkeet tehdään suunnitellusti loppuun. Yksin ei tahdo aina onnistua ja luovuttaa helpommin kesken. Kun oppii vähän rääkkäämään itseään, niin se vähän ajan kuluttua helpottaa ja sitä alkaa jo itsekin vaatimaan itseltä aina "vähän" enemmän."

Tulokset

Kun Heidi otti Jyrkin jaksamisen työn alle, ajatus oli alusta saakka se, että PT-jakson jälkeen Jyrki on oivaltanut elämäntapamuutoksen pysyvästi ja tarvetta toistuville laihdutuskuureille ei enää jatkossa olisi.

”Ruokailutottumukset ovat muuttuneet: viikolla mättöillalliset ovat jääneet käytännössä pois. Viikonloppuisen elellään kuitenkin niin kuin ennenkin nauttien ruoasta ja juomasta ihan niin paljon kuin haluan ja oli mukava, että Heidi ei ollut ehdoton tässäkään. Nykyisin on liikuntaa 3-4 kertaa viikossa - parhaimmillaan lähes 1,5h kerrallaan - kuluttaa kaloreja ja kunto kasvaa. Salilla ei ole tarvinnut huhkia, vaan olen treenannut kuten minulle sopivien lajien parissa. Tavoitteena ollut painon pudotus on käytännössä saavutettu ja liikunnallinen tavoite 10km lenkki jo lähellä (viime viikolla juoksin 7km). Ja hiihtokauden aloitus tuntui paremmalta kuin koskaan!" kertoi Jyrki.